Kaikki lähtee ideasta, olipa kyseessä sitten sormus, riipus tai jokin muu koru. Parhaiten projekti saadaan käyntiin kun lähetät minulle kuvan tai useammankin sähköpostiin tai whatsappiin.

Kuva voi olla piirros ja älä huoli, sinun ei tarvitse olla koulutettu graaffikko tai arvoitettu taiteilija. Osaan tulkita hyvinkin yksinkertaisia hahmotelmia ja ne auttavat suunnittelussa todella paljon. Voit kerätä myös valokuvia esimerkiksi selailemalla aiemmin valmistamiani tilaustöitä tai mistä tahansa internetin syövereistä, lehdistä jne. Kuvien ja piirroksien tueksi kannattaa kirjoittaa tarkentavia virkkeitä toiveista.

Sormuksissa sormen koko on tärkeä tieto. Sormen koon voimme mitata pajallani Kuopiossa sovittuna aikana. Jos et pääse itse Kuopioon voi sormen mittauttaa myös itselle lähimmässä koruliikkeessä. Mitatessa kokoa kannattaa huomioida tilattavan sormuksen rungon leveys. Leveämmät sormukset istuvat sormeen kapeita napakammin. Jos mittarengas on tulevaa sormusta huomattavasti kapeampi kannattaa kooksi valita hieman väljempi istuvuus.

Korujen materiaalina onnistuu teräs, pronssi, hopea, kelta- valko- ja punakulta, palladium ja platina. Jalo- sekä korukiviä käytän mielelläni koruissa ja saan hankittua myös harvinaisempia kiviä yleisien timantin ja safiirin ym. lisäksi. Olen käyttänyt koruissa myös nahkaa, hevosen jouhia, eläimen hampaita ym.

Jos sinulla on mielessä jokin maksimi budjetti korun toteutukselle kannattaa se mainita viestin yhteydessä. Todella usein hyvin näyttävätkin ajatukset on mahdollista toteuttaa pienemmälläkin budjetilla valitsemalla sopiva metalli ja kivien laatu.

Korun valmistumisen aikataulu on myös hyvä mainita viestin yhteydessä. Kiireisin seisonki on keväällä ja alkukesästä jolloin koru olisi hyvä tilata ainakin kuukautta aiemmin. Kiireisimmän ajan ulkopuolella kaksi viikkoa riittää. Mitä aiemmin olet liikkeellä kyselyn kanssa sitä parempi.

Tilaustyön suunnittelu ja asiasta keskustelu on aina maksutonta eikä sido mihinkään. Ota siis rohkeasti yhteyttä jos mielessäsi on jokin koru jota ei kauppojen hyllyiltä löydy.

Sähköposti, info@riihelakoru.fi

puhelin ja whatsapp, 050 304 6922

hei,

Katselin tekemiäsi tilaustöitä ja nämä kaksi sormusta olivat mieluisia. Ensimmäisen sormuksen köynnös ja lehti runko on ihana ja ajattelin voisiko siihen saada toisen kuvan sormuksessa olevan pyöreän kivirykelmä istutuksen? Suurimmaksi kiveksi keskelle haluaisin punaisen rubiinin. Sormen koko on 17. Meillä on häät 22.6.

Kiitos, Maija Mallikas